Cupping

Cuppingtherapie is zowel goed voor jouw lymfesyssteem als voor jouw doorbloeding, de afvalstoffen worden namelijk afgevoerd. Er zijn twee manieren van behandelingen: de cups kunnen alleen gezet worden, maar ze kunnen ook als massagetool gebruikt worden. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht, waardoor de weefsels beter gevoed worden en het imuunsysteem wordt versterkt. Het bloed wordt ook gezuiverd: doordat het vacuüm een soort bloeduitstorting creëert en de verstopping naar boven trekt worden er rode en witte bloedcellen aangemaakt en verwijdert het de verzuring.

Het resultaat van moving cupping

Stofwisseling wordt geactiveerd, afvalstoffen in de dieper gelegen weefsels worden aan de huidoppervlak worden gebracht en kunnen zo beter worden afgevoerd. Weerstand wordt verhoogd, verklevingen worden losgemaakt. Het bindweefsel voelt soepeler. Je voelt je verlicht alsof er een last van je af valt. Cupping kan gevoelig/pijnlijk zijn maar wordt meestal als prettig en met opluchting ervaren.

Cupping kan ook tegen Cellulitis

Naast het behandelen van pijnlijke plekken in het lichaam kan cupping ook helpen bij cellulitis. Cellulite is namelijk een afvalophoping die het bindweefsel onder de huid verstoord. De afvalophopingen zorgen voor een soort sinaasappelhuid uiterlijk. Cupping zorgt er voor dat het verwijderen van zowel vocht als vet uit de vetcellen makkelijker wordt voor het lichaam. Daarnaast wordt er door deze behandeling elastine en collageen aangemaakt in de huid die de stevigheid van de huid bevordert. De goede doorbloeding die voortkomt uit de masserende beweging zorgt er voor dat de aanwezige afvalophoping wordt verminderd en de huid een strakker en steviger uiterlijk krijgt. Je kan door middel van cupping niet cellulite doen verdwijnen, maar de uiterlijke effecten wel enorm verminderen.

Wist je dat cupping ook helpt tegen klachten van Covid of griep?

Tijdens een cupping therapie voert de cup de afvalstoffen af van het lichaam. Deze afvalstoffen staan het immuunsysteem behoorlijk in de weg en ook het herstel na een griep omdat je lichaam uitgeput is.
Wanneer deze afvalstoffen afgevoerd worden, krijg je meer energie en is je lichaam beter bestand om het virus aan te gaan.
Wanneer je Corona hebt gehad, is een veel voorkomende klacht dat de luchtwegen lang blijven doorzeuren en dat je een drukkend gevoel op de borst ervaart.
Door de cuppingtherapie toe te passen merk je direct dat het slijm sneller wordt opgelost doordat de blokkades op de longen verwijdert worden en op deze manier kunnen de giftige stoffen makkelijker weg, waardoor je jezelf al snel beter voelt.
Ook merk je direct verschil in de ademhaling, deze komt veel meer vrij en is niet meer zo bedrukkend.

Cupping is zeker geen remedie, maar een natuurlijke manier om verlichting te geven aan een aantal (Corona/ griep) symptonen. Behandeling duurt circa 30-45 minuten, kost 35 euro. 
-
-