Reserveer nu

Zeeland

Zeeland bevat alle ingrediënten voor een aangename vakantie. Zon, zee, strand, een boeiende historie en cultuur. In monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties, evenementen én in en langs het water. Het weidse landschap en fraaie natuurschoon geven een weldadig gevoel van rust en ruimte. Overal ontmoeten water en land elkaar. Zeeland, een aangename provincie voor jong en oud.

Toerisme: dorpen, steden, monumenten, musea.

Natuur en water zijn de elementen waar bijna iedereen aan denkt bij Zeeland, maar ook in en rondom de Zeeuwse steden valt er veel te beleven. Zo zijn er mooie historische plekjes te bezoeken in steden als Middelburg, Veere en Zierikzee, die vanwege hun monumentale gebouwen een straatjes jaarlijks veel bezoekers trekken.

Vlissingen Haven Arsenaal

Natuur: vogels, natuurgebieden

Zeeland wordt uiteraard ook bezocht door natuurliefhebbers vanwege de diverse natuurgebieden. Karakteristiek zijn de laaggelegen, drassige gebieden waar veel vogels foerageren en broeden. Door de Zak van Zuid-Beveland, met zijn kronkelende paadjes, de boomgaarden en de dijkjes vol bloemen en planten, is het goed fietsen en wandelen. Ook Zeeuwsch-Vlaanderen is met haar smalle wegen, soms nog geplaveid met kinderkopjes of kasseien en omzoomd met knotwilgen, de moeite waard.

Recreatie: fietsen, wandelen, campings, chalets

Het recreatienetwerk van Zeeland is na verloop van tijd steeds verder uitgebreid. Zeeland is de laatste jaren uitgegroeid tot een fiets- en wandelland. Overal zijn fietsroutes uitgezet waar fietsers en skaters kunnen genieten van de Zeeuwse natuur. Voor wandelaars zijn er ook genoeg mogelijkheden om via kleine paadjes de meest uiteenlopende natuurgebieden te bezoeken.Strand Domburg

Watersport: jachthavens, strand, surfen, zeilen, kano, visserij en duiken

Toch is Zeeland bij recreanten en toeristen vooral geliefd vanwege de mooie stranden. Met zo'n 600 kilometer kuststrook is er plaats genoeg voor het uitoefenen van verschillende watersporten. Niet alleen de 42 jachthavens met zo'n 11.000 ligplaatsen zijn in het seizoen goed bezet, ook surfers en zeilers zijn niet meer uit de Zeeuwse binnenwateren weg te denken. Andere sporten zoals de kano- en roeisport, de sportvisserij, de duiksport en de zogenaamde 'snelle' watersporten als jet- en waterskiën worden steeds vaker beoefend in en op de Zeeuwse wateren.

Bron: Provincie Zeeland

Omgeving en Weer

Camping Den Inkel is gelegen in een 25 hectare groot natuurpark met bossen, vijvers, wandel- en ruiterpaden en picknickweides. Het park, de nabij gelegen zeedijk en de directe omgeving bieden uitstekende mogelijkheden voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook voor fietsers heeft deze omgeving veel te bieden. Langs de camping en in de omgeving lopen verscheidene fietsroutes die u over rustige polderwegen, langs schilderachtige bloesemdijken en natuurgebieden voeren.

Voor een compleet overzicht van het weer en de voorspelling voor de komende dagen Weerstation Kruiningen