Andere natuurgebieden

Naast Natuurgebied Den Inkel zijn er nog enkele andere prachtige natuurgebieden rondom Kruiningen in de provincie Zeeland. 

Nationaal Park Oosterschelde

Dit is het grootste nationale park van Nederland en ligt op korte afstand van Kruiningen. Het is een uniek gebied met getijdenverschillen, zoutwatermoerassen en talloze vogelsoorten. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen en fietsen.

Natuurgebied Yerseke Moer

Dit moerasgebied ligt ten zuidwesten van Kruiningen en staat bekend om zijn diverse flora en fauna. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Natuurgebied Zwaakse Weel

Dit natuurgebied ligt iets verder van Kruiningen, maar is nog steeds goed bereikbaar. Het is een gebied met waterplassen, rietvelden en bossen, en het biedt verschillende wandel- en fietsroutes om te verkennen.

Natuurgebied Gorishoek

Dit natuurgebied is gelegen aan de oostelijke oever van de Oosterschelde en biedt prachtige uitzichten op het water en de omringende natuur. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de frisse zeelucht.

Natuurgebied De Pluimpot

Dit natuurgebied ligt aan de noordkant van het eiland Tholen, niet ver van Kruiningen. Het omvat slikken, schorren en rietvelden en is een belangrijk gebied voor vele vogelsoorten.