Andere natuurgebieden

Naast Natuurgebied Den Inkel zijn er nog enkele andere prachtige natuurgebieden rondom Kruiningen in de provincie Zeeland. Strand en duinen, uitgestrekte polders, slikken en schorren. Zeeland heeft het allemaal te bieden. Geniet van een van de vele wandel- of fietsroutes. Ook worden er diverse excursies georganiseerd in de Zeeland waar we jullie van harte voor uitnodigen!

Nationaal Park Oosterschelde

Dit is het grootste nationale park van Nederland en ligt op korte afstand van Kruiningen. Het is een uniek gebied met getijdenverschillen, zoutwatermoerassen en talloze vogelsoorten. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen en fietsen.
Klik hier voor meer info

Natuurgebied Yerseke Moer

Dit moerasgebied ligt ten zuidwesten van Kruiningen en staat bekend om zijn diverse flora en fauna. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de rust en stilte van de natuur.
Klik hier voor meer info

Natuurgebied Zwaakse Weel

Dit natuurgebied ligt iets verder van Kruiningen, maar is nog steeds goed bereikbaar. Het is een gebied met waterplassen, rietvelden en bossen, en het biedt verschillende wandel- en fietsroutes om te verkennen.
Klik hier voor meer info

Verdronken Land Van Saeftinghe

Het Verdronken Land van Saeftinghe staat bekend als een prachtig natuurgebied. Vanuit het bezoekerscentrum kun je een zelfstandige wandeling maken of meegaan met een van de excursies. Ook is er een expo in het bezoekerscentrum waar je meer leert over het ontstaan van dit indrukwekkende landschap.
Klik hier voor meer info

Natuurgebied Gorishoek

Dit natuurgebied is gelegen aan de oostelijke oever van de Oosterschelde en biedt prachtige uitzichten op het water en de omringende natuur. Het is een ideale plek om te wandelen en te genieten van de frisse zeelucht.
Klik hier voor meer info

Natuurgebied De Pluimpot

Dit natuurgebied ligt aan de noordkant van het eiland Tholen, niet ver van Kruiningen. Het omvat slikken, schorren en rietvelden en is een belangrijk gebied voor vele vogelsoorten.
Klik hier voor meer info